AGROPERLIT

Elősegíti a növények növekedését.
A kertészeti perlit világszerte ismert a mezőgazdasági termelők számára. Alapanyaga vulkanikus kőzet, melyből megfelelő technológiai eljárás után teljesen steril, pH semleges és a tápoldattal szemben inaktív közeget (kertészeti perlitet) nyernek. Magas a víz és levegő megtartó képessége, mert a közeg pórusos. A kertészeti perlit alkalmazásával ideális környezetet biztosítunk a gyökérzóna térségében, és ezáltal magasabb hozamot, valamint jobb minőséget nyerünk, jelentős víz és műtrágya megtakarítás mellett.

A kertészeti perlitet nevelő és szaporító anyagként keverhetjük a talajjal, virágfölddel, humusszal, homokkal valamint tőzeggel a következő arányban:

Vízigényes kultúráknál: 3 rész perlit + 1 rész termőtalaj

Közepesen vízigényes kultúráknál: 1 rész perlit + 1 rész termőtalaj

Kis vízigényű kultúráknál: 1 rész perlit + 3 rész termőtalaj.


A fenti keverékek felhasználási területei:


A felsorolás korántsem teljes és ízelitő csupán a lehetőségek tárházából.

A perlit másik fontos felhasználási területe a HIDROPÓNIÁS NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN van. Nagyobb termést és jobb minőséget lehet elérni kisebb költséggel, függetlenül a földtől és annak negatív tulajdonságaitól.

A hidropóniás termesztéssel nem kötődünk a talajhoz és a talaj negatív tulajdonságaihoz.

A növények gyökérzónáiban biztosítani tudjuk az ideális feltételeket a növekedéshez. A tápoldatot könnyedén tudjuk ellenőrizni és szabályozni biztosítva a legoptimálisabb felhasználást, ezáltal a termesztésünk is gazdaságosabb lesz.

Sok növényfajt termesztenek HIDROPÓNIKUS rendszerrel, mint például: paradicsom, paprika, uborka, görögdinnye, répa, retek, hagyma, rózsa, gerbera, szegfű, orchidea, Lisianthus. A sztriroporos cserépben termeszthető növények közül legfontosabb a földieper, de ezzel a módszerrel sikeresen termeszthető saláta, spenót és kisebb virágok.

Magasabb hozam és pénzügyi szempontból más előnyei is vannak a perlit felhasználásának: racionálisabb víz- és műtrágya alkalmazása, kevés vagy egyáltalán nem használt növényvédő szerek, újrafelhasználási lehetőség több éven keresztül, a levegő és nem az aljzat fűtése, kisebb szállítási költségek.

Maga az agroperlit környezetbarát, könnyen használható. Vásárlóinknak a HIDROPÓNIKUS technológia elsajátításában és a tápoldat receptekben teljes körű támogatást nyújtunk.

Három különböző szemcsés formában kapható, az előállítók követelményei alapján.